Szaunakövek 5-10 cm kőátmérő, 20 kg/doboz

Szaunakövek 5-10 cm kőátmérő, 20 kg/doboz
SKU
T0129-001
Készleten
7 201 Ft 5 670 Ft

Standard szaunakövek 20 kg/doboz, 10cm-nél kisebb kőátmérő. A finn szauna üzemeltetéséhez elengedhetetlen kellék a szauna kő.
A Saunabau által forgalmazott szauna kályhakő gondosan válogatott magas olivin tartalmú diabáz, mely Nyugat-Finnországból származik.
Ez a mélységi magmás kőzet kiváló hővezető képességgel és hőkapacitással rendelkezik mind amellett, hogy jól bírja a gyakori hőváltozást.
A szerkezete miatt kimagaslóan tartós, zúzottkőként útépítéshez is felhasználják.
Az összes szauna kályhához használható és egyszerűen kezelhető. A Saunabau-nál többféle szauna kő típus is megtalálható a kínálatban, minden igénybevételhez illeszkedően:
1. Saunabau standard és nagy méretű szauna kő. A hagyományos kövek kaphatóak 10cm-nél kisebb kivitelben a kisebb kályhákhoz, illetve 10cm-nél nagyobb méretben a nagy teljesítményű, fatüzelésű kályhákhoz.
2. Saunabau gömbölyített szauna kő: A gömbölyített szaunakövek előnye, hogy fokozhatjuk a gőz élményt a szaunában. Biztosan tapasztalta már, hogy egy-két felöntés után a kövek a kályha felső rétegeiben lehűlhetnek annyira, hogy a kis mélyedésekben megül a víz és csak lassan, a kövek újbóli felmelegedésével párolog el onnan. A gömbölyű köveknél ez nem fordulhat elő. A hidegebb kövekről a víz továbbcsorog a kályha belseje felé a forró kövekre, így az összes víz azonnal elpárolog a sokadik felöntés után is. Ezzel intenzívebb mégis lágyabb gőz élményt biztosít. Ehhez mindössze gömbölyített köveket kell használnia a kályha felső rétegeiben, de akár az egész kályhát is megtöltheti vele.
3. Saunabau hőkezelt szauna kő: A hőkezelt szauna köveket közel 1000 ºC-on edzették, hogy a legnagyobb igénybevételnek is megfeleljenek. Ez a speciális kezelés sokszorosára növeli a kövek élettartamát, így ritkábban kell őket cserélni. A magas hő hatására létrejövő mikropórusoknak köszönhetően mindig kellemes párát biztosít. Használhatja elektromos és fatüzelésű szaunakályhákhoz egyaránt. Ezek a kövek a közületi szaunák igénybevételéhez lettek fejlesztve, de természetesen magán célú kályhákba is használható. Megtakarítást jelenthet, mivel élettartama tízszer hosszabb lehet a hagyományos szaunakőnél. Az általunk forgalmazott által forglamazott olivin diabáz a Geological Survey of Finland és a Finnish Institute of Occupational Health által ellenőrzött. A kutatáshoz hozzájárult a Sauna-Eurox, Helsinki University of Technology, Outokumpu Researche Oy és Satakunta University of Applied Sciences. Az olivin diabáz nem tartalmaz azbeszt, vagy más káros anyagokat. Biztonságos használatát és tisztaságát a fent említett intézetek garantálják.
4. Saunabau dekorációs szauna kő: 10kg-s kiszerelésben kapható dekorációs kövek a kályhához, hogy szaunánk még hangulatosabb legyen.
Mivel szerkezete nem olyan ellenálló mint az olivin diabáz ezért közvetlenül a fűtőszálak mellé nem helyezhető. Hagyományos kályhák legfelső rétegében, vagy oszlop kályhák külső rétegében használható mint díszítő elem.

További információ
Súly20.1000